Home / National / “…Jika tidak mampu nak menjawab, hanya air mata saja jawapannya…”-Shuib

“…Jika tidak mampu nak menjawab, hanya air mata saja jawapannya…”-Shuib

Plawak dan usahawan, Shuib sempat berk0ngsi mengenai perkembangan anak-anaknya ketika sesi siaran langsung di Instagram bersama rakan pengacara, Abu Talib Husin dan pendakwah Mohamad Yaakub Yusra pada Khamis.

Menurut Shuib, dua anaknya iaitu Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, masih bertanyakan tentang ibu mereka setiap kali sebelum mereka tidur.

Shuib juga mengakui ada kalanya beliau sendiri hanya mampu mengalirkan air mata sekiranya tidak mempunyai jawapan pada s0alan yang diajukan anak-anaknya itu.

Namun, sangat bersyuk0r apabila anak sulungnya, Uwais Alqarni, 10, sering ada untuk menjadi pen3nang buat adik-adiknya.

“Macam Matin… dia baru berusia 6 tahun, kadang-kadang apabila t3ringat dia akan tanya. Anak perempuan pula apabila s3dih dia akan tunjuk.

“Sebelum tidur, dia akan tanya ibu dekat syurga, kenapa ibu lama kat sana padahal dah janji nak berjalan sama-sama, tidur sama-sama, nak k0ngsi barang sama.

“Dia akan tanya kenapa ibu pergi dan tinggalkan dia. Nak tak nak kena jawab. Jika tidak mampu nak menjawab, hanya air mata saja jawapannya.

“Uwais dah faham… dia la menjadi penenang untuk adik-adik. Bersyukur Allah maha besar, dia ambil kesayangan bidadari saya ganti dengan anak sulung yang miripnya.” Jelasnya.

Terdahulu, Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad memkalumkan anak bongsunya, Ayash Affan yang dilahirkan pramatang pada 6 Ogos lalu telah pun dikeluarkan dari inkubator sejak dua hari lalu dan dijangka akan pulang ke rumah dalam masa dua minggu lagi.

Sumber gambar dan artikel: dipetik dari Xtra, Instagram Shuib via mytvviral.com

PERHATIAN: Pihak admin Newshub24 tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Dah baca, jangan lupa like, komen dan share Ya.
Jangan lupa untuk follow kami di newshubs24.com dan laman page kami di https://www.facebook.com/cantikyangabadi
https://www.facebook.com/congcordei/

About admin

Check Also

Luahan ikhlas daripada seorang pelakon berbakat“Saya R3la Tak Berlak0n Daripada Buka Tudung”

“Saya Rela Tak Berlakon Daripada Buka Tudung” itu luahan ikhlas seorang pelakon muda berbakat Mia …

Leave a Reply

Your email address will not be published.