Home / National / Positif C0vid-l9, Bekas Penyampai Radio Mohon D0a Dari Orang Ramai

Positif C0vid-l9, Bekas Penyampai Radio Mohon D0a Dari Orang Ramai

Positif C0vid-l9, Bekas Penyampai Radio Mohon D0a Dari Orang Ramai
KUALA LUMPUR: B3kas penyampai radio Sinar FM, Najman Mohamed, 51, disahkan posltif C0VlD-19 tahap empat, semalam. Menerusi perkongsian dalam laman Facebook (FB), Najman memaklumkan dirinya posltif selepas menjalani uj1an reaksi r4ntai poIimerase (PCR).

Najman kini sedang menjalani rwatan di Hspital Pakar Puteri (KPJ), Johor Bahru menggunakan bntuan 0ksigen berikutan t3kanan yang rendah.

Selain Najman, isteri, Hawa Atan dan dua cahaya mata, Amirul Akidd dan Amirul Akiff turut disahkan posltif.

Sebelum ini, isterinya yang berada pada tahap emp4t, namun s3makin pulih dan mungkin dibenarkan keluar h0spital. Manakala, dua anaknya hanya menjalani kuar4ntin kendiri di rumah.

“Saya kini memerIukan b4ntuan 0ksigen kerana sudah berada pada tahap empat, manakala isteri b3ransur pulih. Insya-Allah, sekiranya tlada apa-apa, isteri dibenarkan keluar h0spital, esok,” katanya kepada BH Online.

Bagaimanapun, katanya, awalnya, dia hanya menjalani kuar4ntin kendiri di rumah.

Namun, katanya, dia mula rasa tldak sedap b4dan ketika menjalankan senaman p4ru-p4ru pada Isnin lalu, kemudiannya dimasukkan ke h0spital pada sebeIah petang.

“Sebaik sampai di h0spital, saya dikehendaki menjalani lmbasan tom0grafl berkomputer (CT Sc.an) dan uj1an slnar-X, kemudiannya disahkan berada pada tah4p tiga.

“Isteri dimasukkan ke hspital pada minggu lalu pula berada pada tahap empat dan memerIukan bntuan 0ksigen berikutan tahap 0ksigen yang tldak stabiI,” katanya.

Bagaimanapun, Najman berkata, t4hap 0ksigen semakin mer0sot di bawah paras 95 peratus pada Jumaat lalu. Atas nasihat doktor, saya kehendaki menggunakan 0ksigen.

“20 Ogos, 12.15 tengah malam, d3mam meIampau. ‘Level’ 0ksigen di bawah 92. Atas nasihat dktor, guna 0ksigen. “Ya Allah, smbuhkan penyaklt hamba mu Ya Rabb.. C19 flghter..” tulis Najman dalam FB.

Pada Julai lalu, Najman kehiIangan adik, Azman Mohamed, 45, dan isterinya, Norashima Ramli, 44, aklbat C0VlD-19. Pasangan berkenaan m3ninggaIkan tiga cahaya mata berusia lima hingga 21 tahun yang turut disahkan posltif.

Beberapa hari sebelum adik dan isterinya m3ninggaI dunia, dia kehiIangan seorang sepupu yang turut menjadi mngsa C0VlD-19.

Sumber gambar dan artikel: Kalamindah.com

Semoga diberikan kekuatan kepada Najman dalam melawan penyakit ini dan diberikan kesembuhan yang tiada sakit selepasnya. Amin YaRabbalalamin.

PERHATIAN: Pihak admin Newshub24 tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Dah baca, jangan lupa like, komen dan share Ya.
Jangan lupa untuk follow kami di newshubs24.com dan laman page kami di https://www.facebook.com/cantikyangabadi
https://www.facebook.com/congcordei/

About admin

Check Also

Luahan ikhlas daripada seorang pelakon berbakat“Saya R3la Tak Berlak0n Daripada Buka Tudung”

“Saya Rela Tak Berlakon Daripada Buka Tudung” itu luahan ikhlas seorang pelakon muda berbakat Mia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *