Home / National / ALHAMDULILLAH, Pertama Kali Melihat Ayash, Shuib Teruja,“Ayash sihat, berat 2.6 kg, comel sangat dan kuat menyusu. Muka macam daddy lah ibu…” “Masih ingat lagi ibu selalu cakap benda yang sama berulang kali ‘baby keempat ini you jaga dia tau. You jaga okay…”

ALHAMDULILLAH, Pertama Kali Melihat Ayash, Shuib Teruja,“Ayash sihat, berat 2.6 kg, comel sangat dan kuat menyusu. Muka macam daddy lah ibu…” “Masih ingat lagi ibu selalu cakap benda yang sama berulang kali ‘baby keempat ini you jaga dia tau. You jaga okay…”

Pastinya tiada hadiah paling bermakna sempena ulang tahun kelahiran ke-37 pelawak Shuib melainkan khabar gembira mengenai bay1nya iaitu Ayash Affan yang masih berada dalam pemantauan di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM).

Menurut Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, beliau melahirkan rasa syukur apabila dibenarkan untuk bertemu dengan anaknya di hspital buat pertama kali pada Isnin.

” Alhamdulillah… di hari kelahiran, Allah hadiahkan berita gembira. Dah boleh ke hspital tengok Ayash Affan.

” Ia akan jadi hari pertama melihat dan menyentuh Ayash Affan,” luah Shuib menerusi Instastory miliknya.

Dalam Perkongsian terbaru, Shuib berk0ngsi perasaan gembira dan bersyukur selepas pertama kali berjumpa dengan anak keempatnya, Ayash Affan.

Menurut Shuib, walaupun hanya dapat meluangkan masa selama tiga jam sahaja namun, beliau bersyukur dan menganggap ia satu nikmat yang besar buat dirinya.

Selain itu, Shuib memaklumkan Ayash kini berada dalam keadaan yang sihat dan beratnya sudah mencecah 2.6 kilogram (kg).

Malah, Ayash juga diIaporkan kuat menyusu, comel dan memiliki raut wajah Shuib.

“Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar. Nikmat yang cukup indah bila dapat luangkan masa tiga jam dengan Ayash Affan.

“Ayash sihat, berat 2.6 kg, comel sangat dan kuat menyusu. Muka macam daddy lah ibu. Memang special sangat hadiah dari ibu. Allahuakbar. I wish you were here sayang. I love you!” Tulisnya.

Terdahulu, Shuib berk0ngsi berita gembira bertemu Ayash Affan sempena sambutan hari lahirnya yang ke-37 pada Ahad. –

Menurut ahli kumpulan lawak Sepahtu ini, dia akan melakukan yang terbaik untuk menjaga anak mereka seperti mana arwh isterinya mahukan.

” Insya-Allah, Alhamdulillah hari ini jumpa Ayash Affan. Masih ingat lagi ibu selalu cakap benda yang sama berulang kali ‘baby keempat ini you jaga dia tau. You jaga okay’.

” Insya-Allah sayang. I akan jaga dia macam mana I jaga you sampailah dia jadi anak yang soleh. Anak yang akan menjadi kebanggaan you dunia dan akhirat.

” Anak yang selalu dekat dengan Allah. Cuma I mohon you doakan I. Perjalanan I masih jauh. Doakan I selalu kuat. I love you sayang,” katanya.

Siti Sarah, 37, menghembvskan nfas ter4khir pada pukul 5.13 pagi Isnin, 9 Ogos lalu di PPUKM Kuala Lumpur akibat COVlD-I9.

Allahyrham menjalani pembdahan bagi mengeluarkan bay1 lelaki ketika kndungannya berusia lapan bulan pada 6 Ogos lalu.

Terdahulu Shuib mengakui semakin teruja dan sudah menyiapkan barangan keperluan bagi menyambut kepulangan anak bongsunya, Ayash Affan.

Mskipun belum mendapat tarikh sebenar bila anaknya itu dibenarkan keluar hospital, Shuib atau nama sebenar, Shahmira Muhamad berusaha mencukupkan kelengkapan yang perlu sebaik mungkin.

” Tak adalah berhabis beli barang sangat pun. Baju-baju abangnya pun masih simpan lagi, tapi insya-Allah selepas ini barulah akan beli-beli sedikit baju (baru).

” Alhamdulillah, hari ini pun katil sudah sampai. Setakat ini, itu sajalah yang perkembangan terbaru,” katanya.

Sepupu sendiri jadi ibu susuan Ayash Affan

Dalam pada itu Shuib memberitahu beliau akhirnya memilih sepupunya sendiri untuk menjadi ibu susuan kepada anak bongsunya, Ayash Affan..

Menurut Shuib keputusan menjadikan sepupunya sebagai ibu susuan kepada Ayash selepas berbincang bersama ahli keluarganya.

” Alhamdulillah ada dalam kalangan keluarga saya iaitu sepupu baru sahaja melahirkan anak dalam enam bulan lalu,” ujarnya.

Kata bapa kepada empat orang cahaya mata itu lagi, dia sebenarnya bimbang terhadap masa depan Ayash sekiranya dia mendapatkan susu badan daripada orang luar (bukan ahli keluarga sendiri).

” Takut juga masa depan nanti kita tidak tahu apa akan jadi. Takut terkahwin pula, jadi masalah nanti. Jadi saya ambil dalam kalangan keluarga (ibu susuan),” jelasnya.

Shuib yang ditemu bual menerusi sebuah rancangan hiburan baru-baru ini turut mengucapkan terima kasih kepada beberapa rakan artis dan rakyat Malaysia yang berniat untuk menolongnya mendapatkan bekalan susu ibu.

” Bukan sahaja Tilla (Syatilla), ramai lagi rakan artis yang saya pun tak sebut nama dia. Ramai juga orang yang saya tak kenal tapi sudi nak bantu saya. Susu ibu adalah susu yang terbaik untuk bay1.

” Saya harap Allah SWT balas ganjaran kepada semua orang yang ada sejak hari pertama bersama-sama dengan saya. Terima kasih juga yang doakan kekuatan untuk diri saya,” jelasnya.

Shuib baru-baru ini meluahkan kerisauan memikirkan tentang susu ibu yang diperlukan Ayash selepas isteri tercinta, Allahyrham Siti Sarah Raissuddin meninggI dnia pada 9 Ogos lalu akibat C0v!d-I9.

Selain Ayash, Allahyrham meninggalkan tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8 dan Ariq Matin, 6.

Untuk rekod, Shuib dan arwah Siti Sarah mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011.

Sumber:hmetr0 VIA The Bolalive.com, Sumber dipetik dari Xtra, Instagram Shuib Via My Tv Viral

PERHATIAN: Pihak admin Newshub24 tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah baca, jangan lupa like, komen dan share Ya.

Jangan lupa untuk follow kami di newshubs24.com dan laman page kami untuk perkongsian lebih banyak berita terkini dan ilmu bermanfaat di;

https://www.facebook.com/cantikyangabadi

https://www.facebook.com/congcordei/

 

About admin

Check Also

24 orang anaknya pelajar sekolah pondok dan terlibat dengan pertandingan Hafazan al-Quran

Perkongsian kisah kejayaan ibubapa berjaya mendidik 24 orang anaknya dengan didikan agama Islam. Subhaanallah, 24 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.