Home / National / Bkas Timbalan Speaker Dewan Negara, Datuk Gapar Gurr0hu MninggaI Dunia

Bkas Timbalan Speaker Dewan Negara, Datuk Gapar Gurr0hu MninggaI Dunia

KLUANG – B.ekas Timbalan Speaker Dewan Negara, Datuk Gapar Gurrohu mninggaI dunia aklbat jgkitan pa.ru-p.aru di Hspital Enche Besar Hajjah Khalsom (HEBHK) di sini pada Jumaat.

Bendahari Ba.dan Perhubungan UMNO Negeri Johor, Datuk Md Jais Sarday berkata, b.ekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Mahkota dari 2004 hingga 2008 itu meninggal dunia pada usia 76 tahun kira-kira pada jam 1.30 pagi.

“Allahyrham yang juga be.kas Ketua UMNO Bahagian Kluang yang ketiga berkhidmat dari 1996 hingga 2008 mninggalkan dua anak yang kedua-duanya adalah guru.

“SeIepas tidak aktif berpoIitik, Allahyrham menjadi Pengerusi Pertubu.han Anak Yatlm Kluang dan menjalankan kerja-kerja amal,” katanya ketika dihubungi pada Jumaat.

Md Jais yang juga Ketua UMNO Bahagian Kluang dan be.kas ADUN Mahkota selepas Gapar berkata, Allahyrhham seorang tokoh yang disegani dan pemerg1annya merupakan satu kehiIangan besar terutama bagi orang Kluang.

“Allahyrham seorang yang t.egas dalam membuat sebarang keputusan dan amat dihormatl. Salam tkziah untuk keluarga Allahyrham, semoga r0hnya dicucvri rahmat,” katanya.

Al fatihah

Sumber: Diari Maklumat

PERHATIAN: Pihak admin Newshub24 tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah baca, jangan lupa like, komen dan share Ya.

Jangan lupa untuk follow kami di newshubs24.com dan laman page kami untuk perkongsian lebih banyak berita terkini dan ilmu bermanfaat di;

https://www.facebook.com/cantikyangabadi

https://www.facebook.com/congcordei/

 

About admin

Check Also

Luahan ikhlas daripada seorang pelakon berbakat“Saya R3la Tak Berlak0n Daripada Buka Tudung”

“Saya Rela Tak Berlakon Daripada Buka Tudung” itu luahan ikhlas seorang pelakon muda berbakat Mia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *