Home / National / Dakwa ‘jumpa’ Nabi Muhammad SAW & Tahu Tarikh Kematian, Ini Pesanan Ustazah Asma’ Harun…

Dakwa ‘jumpa’ Nabi Muhammad SAW & Tahu Tarikh Kematian, Ini Pesanan Ustazah Asma’ Harun…

Dakwa Jumpa Malaikat, Nabi Muhammad SAW & Tahu Tarikh Kematian, Ini Pesanan Ustazah Asma’ Harun Buat Pengikut ‘PM.YT’

Melalui perkongsian di Faceb00k, Ustazah Asma’ Harun mengakui bim.bang dengan kewujudan kumpulan PM.YT kerana fahaman ini sangat menyentuh sen.sitiviti umat Islam, bahkan ianya berkait dengan aqidah. PM.YT men.dakwa menerima r4malan melalui mim.pi termasuk berita bakal berlakunya P3rang Du.nia Ke-3 ber.mula di Sabah selain mengajak orang ramai mencari lmam.Mahdi supaya dapat menyelamat.kan masyarakat daripada huru.-hara p3p3rangan.

Sejak 6 bulan yang lalu, kumpulan PM.YT ini telah berkongsi pelbagai dak.waan dan ra.malan yang mereka perolehi melalui mimpi menggunakan platform media sosial seperti Faceb00k, Y0uTube dan Telegram. Mereka yang mengikuti juga terdiri daripada golongan pr0fesional.

Bahkan saban hari jumlah pen.gikut kumpulan PM.YT ini semakin meningkat sehingga mereka bergiat aktif dan mampu me.wujudkan 22 kumpulan Telegram di seluruh negara.

Lebih membim.bangkan apabila Sittah Annur turut mengajak para pe.ngikutnya keluar bersama jika berlakunya p3p3rangan selain menimbulkan pemikiran bahawa masyarakat perlu me.nyembunyikan diri dan k3kal berada di dalam hutan untuk mendapatkan k3s3lamatan.

Dia mendakwa dirinya ber.yaq.azah (bertemu secara sedar) dengan ma.laikat dan Nabi Muhammad SAW. Antara mimpinya juga adalah mengenai keadaan syurga dan n3raka. Beliau sempat mer0nda di dalam mimpi.nya dan mengakui telah mengetahui bila tarikh kem4tiannya dan anaknya malah huru-h4ra yang akan berlaku pada hari ki4mat.

T3gas Ustazah Asma’ lagi, tiada seorang pun yang mengetahui bilakah akan terjadinya hari ki4mat. Malah, kita juga tidak boleh me.yakini dan mentaf.sirkan mim.pi berdasarkan pandangan kita sendiri.

Mimpi hanya boleh dita.kwilkan oleh seg0longan yang dikurniakan Allah SWT untuk me.ngetahui akan rahsia-rahsianya.

Sungguh, hanya mimpi para nabi dan rasul sahaja mimpi benar yang boleh di.jadikan sebagai sumber hukum dan hujah sya.rak. Manakala orang biasa seperti kita, pasti tidak mampu untuk mel3paskan diri daripada ha.sutan sy4itan yang boleh meng.gugat kesahihan tak.wilan mimpi.

Dalam kesempatan itu, Ustazah Asma’ m3rayu kepada umat Islam supaya lebih berilmu untuk meng.halang daripada berlakunya salah faham dan munculnya kumpulan aja.ran s3sat yang mer0sakkan akidah seseorang.

Syukur Menteri Agama, Ustaz Idris Ahmad telah me.negaskan untuk menyela.matkan aqidah kumpulan ini melalui pen.dekatan kaunseling dan pendidikan buat mereka. Bahkan semua pihak berkuasa agama tidak akan berk0mpromi dalam menangani sebarang ajaran s3sat. Sungguh, inilah tindakan yang tepat dan patut dibuat.

Sumber: Ustazah Asma’ Harun via Oh Bulan.com

PERHATIAN: Pihak admin Newshub24 tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah baca, jangan lupa like, komen dan share Ya.
Jangan lupa untuk follow kami di newshubs24.com dan laman page kami untuk perkongsian lebih banyak berita terkini dan ilmu bermanfaat di https://www.facebook.com/cantikyangabadi
https://www.facebook.com/congcordei/

About admin

Check Also

Luahan ikhlas daripada seorang pelakon berbakat“Saya R3la Tak Berlak0n Daripada Buka Tudung”

“Saya Rela Tak Berlakon Daripada Buka Tudung” itu luahan ikhlas seorang pelakon muda berbakat Mia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *