Home / National / Sempena Hari Kemerdekaan ke-64 hari ini, Malaysia menerima ‘hadiah’ istimewa daripada penduduk Gaza…

Sempena Hari Kemerdekaan ke-64 hari ini, Malaysia menerima ‘hadiah’ istimewa daripada penduduk Gaza…

KUALA LUMPUR: Sem.pena Hari Kemerdekaan ke-64 hari ini, Malaysia menerima ‘hadiah’ istimewa daripada pen.duduk Ga.za.

Menyanjungi sumbangan dan peranan yang di.mainkan negara dalam pem.bebasan Palestin, sebuah jalan di barat barat bandar Ga.za dinamakan sebagai Malaysia Street.

Pengerusi Pal.estinian Cultural Organization Malaysia (PCOM), Muslim Imran, memuat naik gambar papan tanda jalan itu yang dinaikkan di Bulatan Ansar, Ga.za.

“Majlis Perbandaran Ga.za menamakan jalan di barat Ga.za sebagai Malaysia Street (Jalan Malaysia) sebagai mem.peringati Hari Kemerdekaan Malaysia,” tulis Muslim.

Selain papan tanda jalan, turut di.naikkan adalah fakta berkenaan hari kemerdekaan Malaysia dan peranan negara dalam membantu membawa suara Ga.za ke pentas antara.bangsa.

“Malaysia mempunyai peranan penting dalam menyokong perjuangan Pal.estin. Mereka sering menuntut penamatan pendudukan lsra3l dan memulangkan hak kepada rakyat Pal.3stin,” itu antara ayat yang tertulis pada papan tanda itu.

Di ruangan komen, rakyat Malaysia berterima kasih atas penghargaan tersebut dan mendoakan Pal.3stin terus kuat dalam perjuangan mereka menuntut k3.bebasan.

Sumber : Astro Awani

PERHATIAN: Pihak admin Newshub24 tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah baca, jangan lupa like, komen dan share Ya.
Jangan lupa untuk follow kami di newshubs24.com dan laman page kami untuk perkongsian lebih banyak berita terkini dan ilmu bermanfaat di https://www.facebook.com/cantikyangabadi
https://www.facebook.com/congcordei/

About admin

Check Also

Luahan ikhlas daripada seorang pelakon berbakat“Saya R3la Tak Berlak0n Daripada Buka Tudung”

“Saya Rela Tak Berlakon Daripada Buka Tudung” itu luahan ikhlas seorang pelakon muda berbakat Mia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *